Ledmir.com.ua
+38 (097) 00 55 448Київстар

Зменшення витрат на електроенергію для підприємств

Зменшення витрат на електроенергію для підприємств

Сьогодні в Україні перед будь-яким бізнесом стоїть завдання знизити витрати на споживання електроенергії. Так як збільшення тарифів на енергоресурси з кожним роком є одним з факторів, що впливають на собівартість товару.

Модернізація освітлення - відмінний варіант для оптимізації витрат на електроенергію для підприємств. Економічно вигідним рішенням буде перехід на світлодіодне освітлення, так як LED світильники мають величезну перевагу перед звичайними лампами розжарювання і люмінесцентними лампами. Термін окупності переходу на світлодіодне освітлення в кожному конкретному випадку буде різним, тому що для розрахунку потрібно враховувати вартість електроенергії, час роботи світильника протягом доби, споживану потужність існуючого і світлодіодного світильника.

Найбільш ефективним застосування світлодіодного освітлення буде при будівництві нових об'єктів і доріг, так як найбільш витратною статтею витрат є установка трансформаторних підстанцій. При використанні традиційних джерел світла (лампи ДРЛ, ДНАТ, МГЛ) - на 1 кілометр в середньому встановлюється близько тридцяти опор освітлення, для електроживлення яких потрібно один трансформатор. Установка світлодіодних світильників дозволить домогтися економії на потужності трансформатора в 4 рази, з огляду на те, що він споживає в 4 рази менше енергії. Також на багатьох об'єктах є нестача потужностей електричних мереж, а застосування світлодіодних джерел освітлення може знизити споживання енергії до 10 разів. Це дозволить ефективно використовувати електричну мережу з низьким рівнем потужності. На відміну від енергозберігаючих люмінесцентних ламп - LED світильники абсолютно нешкідливі для здоров'я людей і не вимагають спеціальної утилізації. Також світлодіодне освітлення корисно для очей і не схильне до мерехтіння.

Поки що єдиним стримуючим фактором застосування світлодіодного освітлення є, на перший погляд, висока ціна. Але при сьогоднішній вартості електроенергії окупність таких приладів складає від 6 місяців до 2 років, в залежності від кількості робочих годин в день. Ресурс роботи світлодіодної лампи, прожектора або світильника становить 10-15 років. Тому, з упевненістю можна сказати, що вкладені кошти будуть окупатися з перших днів експлуатації світлодіодного освітлення.

Статті