Ledmir.com.ua
+38 (097) 00 55 448Київстар

Світловий аудит: що це, як проходить, де замовити в Україні

Світловий аудит: що це, як проходить, де замовити в Україні

Правильна установка світлотехнічного обладнання - запорука якісного ремонту, створення необхідної атмосфери і достатнього освітлення для комфортного часуперебування в приміщенні. Крім того, є певні вимоги БНіП, які повинні виконуватися, щоб приміщення можна було експлуатувати. Самостійно визначити коректне розміщення електрообладнання та світлоточок досить важко. Тому ви можете замовити послугу «Світовий аудит» в компанії «Ледмір». Наші фахівці проведуть дослідження і допоможуть не тільки оцінити поточний стан розташування світлових елементів, але і дати рекомендації.

Що таке світловий аудит

Світловий аудит - це процедура незалежної оцінки стану світлотехнічного обладнання. Аудит проводиться для того, щоб оцінити розстановку устаткування, заміряти рівень освітленості, перевірити на відповідність будівельних норм і правил (БНіП). Світлотехнічний аудит дозволяє виявити вчасно проблеми з розташуванням світлових приладів і запобігти їх ще на етапі планування. Також за допомогою аудиту визначаються методи підбору освітлювального обладнання.

Це методика, яка допомагає правильно розташувати всі світлові елементи в просторі і оптимізувати його для подальшої експлуатації. Простіше кажучи, світлотехнічний аудит дозволяє правильно підготувати кімнату і розташувати лампи, бра, люстри і інше світлотехнічне обладнання для отримання оптимальної кількості освітлення і раціонального використання енергії.

Основні завдання аудиту світлового рішення

Світлотехнічний аудит проводиться як на готових об'єктах, так і на етапі планування. Звичайно, чим раніше його провести, тим краще. Тому що при неправильному розташуванні об'єктів і невідповідність БНіП доведеться заново переробляти, що тягне додаткові витрати. Краще відразу замовити фахівців для проведення світлового аудиту і заощадити кошти, як на переробленні, так і на закупівлю нового обладнання. Основні завдання аудиту світлового рішення наступні:

  • Збір інформації про обладнання. Спеціаліст вивчає план, а також проводить дослідження і збирає всю інформацію щодо об'єкта. Визначається кількість світильників, їх технічні можливості і перевіряється відповідність встановленого освітлення.
  • Визначення норм освітленості. Завдяки спеціальним розрахунками можна визначити, яка якість освітлення повинно знаходитися на конкретному об'єкті. Інженер проводить розрахунки і вираховує необхідні норми. Низьке освітлення негативно впливає на працездатність, і навіть стан здоров'я людини, призводить до низької продуктивності праці. У комерційних просторах може відштовхнути покупців. Сильно яскраве освітлення викликає стомлюваність, також негативно впливає на сприйняття. Тому важливо оптимально підібрати необхідну кількість освітлення з розрахунку площі і особливостей конструкції.
  • Оптимальний підбір світлового обладнання. Завдання аудиту - оптимізувати використання світлового обладнання. Можна поставити багато ламп і зробити яскравий простір, абсолютно не думаючи про енергоспоживання. Світловий аудит дозволяє уникати цієї проблеми і домогтися оптимального співвідношення кількості джерел світла, їх якості та витрати енергії.
  • Визначення необхідності управління освітленням. Впровадження нових інструментів для управління освітленням дозволяють додатково економити до 30%. Світлотехнічний аудит дозволяє зрозуміти, чи є необхідність впроваджувати додаткове обладнання, доречно воно в конкретному випадку.

Це основні завдання світлотехнічного аудиту. Він допомагає значно економити в майбутньому, правильно розрахувати витрати на монтаж обладнання та зробити оптимальну кількість світла, сприятливо впливає на людей. У компанії «Ледмір» фахівці готують докладний звіт, в результаті ви отримаєте детальні розрахунки і рекомендації по установці світла.

Чому важливий світловий аудит

Аудит світлового обладнання важливо проводити з таких причин:

  • Оцінка стану і правильного розташування світлотехнічного обладнання на об'єкті.
  • Раціоналізація і економія ресурсів за рахунок правильної побудови джерел світла.
  • Відповідність БНіП та уникнення штрафів, невірної експлуатації та інших негативних наслідків.
  • Створення рекомендацій по светотехническому розрахунку та встановлення обладнання для модернізації простору.
  • Зниження витрат на подальше обслуговування і забезпечення діяльності світлового обладнання.
  • Гарантія безпеки використання електротехнічних приладів.

Це лише незначна частина причин, чому варто проводити світловий аудит. Він допомагає оцінити реальну користь від джерел світла, знизити витрати на обслуговування приміщення, використовувати якісне світлове обладнання, що створює комфортні умови для проведення часу.

Як проводиться аудит світлового рішення

У компанії «Ледмір» аудит світлового рішення проводиться наступним чином:

  1. Ви телефонуєте і замовляєте аудит світлового рішення, наш консультант відповідає на ваші питання, бронюється дата.
  2. Спеціаліст може виїхати на місце або зробити прорахунок віддалено, відповідно до будівельного плану, документацієї і фактичного стану світлового обладнання.
  3. Заміряється рівень пульсації на відповідність БНіП, проводяться розрахунки розподілу світлового обладнання в залежності від площі і особливостей приміщення, оцінюється стан впливу світла на людей.
  4. Оцінюється ефективність установки світлового обладнання, доцільність використання та економічна обґрунтованість.
  5. Складається детальний звіт в ході аудиту, який дозволяє зрозуміти наявність проблем і методи їх усунення. Наші фахівці детально описують виконану роботу, а також формують рекомендації по модернізації системи. Ми даємо пропозиції щодо оптимізації витрат на електроосвітлення, рекомендації щодо поліпшення світлового обладнання та впровадження систем контролю і підвищення ефективності.

Вся документація готується згідно з державними вимогами, проводиться детальний аналіз з наданням всіх технічних розрахунків. Аудит світлового рішення дозволить вам оптимізувати простір і значно поліпшити якість світла.

Замовити світловий аудит в компанії Ледмір легко!

Щоб замовити світловий аудит в компанії «Ледмір», вам потрібно лише зателефонувати нам або замовити зворотний дзвінок. Також ви можете написати на корпоративну пошту, всі дані є в розділі «Контакти». Наші фахівці проведуть детальний аналіз. Попередньо ми все обговорюємо, ви заздалегідь будете знати про вартість послуги, ніяких таємних платежів. Замовляйте світловий аудит і покращуйте якість освітлення в просторі.

Статті