Ledmir.com.ua
+38 (097) 00 55 448Київстар

Світлодіодні прожектори і їх особливості

Світлодіодний прожектор - це сучасний освітлювальний прилад, головними перевагами якого є: 

Економічність. Якщо порівнювати з галогенним прожектором, то світлодіодний буде споживати приблизно в 8-10 разів менше електроенергії при тому ж світловому потоці. 

Високий ступінь захисту від впливів навколишнього середовища. Як правило, всі LED прожектори мають ступінь захисту не менше IP65 (захист від пилу і бризок), а це означає, що такі світильники можна встановлювати на вулиці.

Компактність. На зміну старим громіздким прожекторам на ринок вийшли нові світлодіодні. При своїх не великих габаритних розмірах LED прожектори виконують успішно ті ж функції.

Екологічність. Всі LED світильники не містять шкідливих для здоров'я і навколишнього середовища речовин.

Довгий термін служби. На відміну від ламп розжарювання і галогенних ламп термін служби у світлодіодного обладнання в кілька разів вище, і становить від 35 000 до 50 000 годин.

Зручність і легкість монтажу. Підключається прожектор як звичайна лампа. Для роботи йому не потрібно пусковий пристрій або ще якісь додаткові модулі. Підвели 220 вольт і підключили, встановили на скобу в потрібному місці.

Якщо у вас раніше стояла лампа потужністю 500 Вт, то не обов'язково робити заміну на світлодіодний аналог в 50 Вт. Вся справа в тому, що для освітлення двору цілком достатньо 2000 люменів, що відповідає LED прожектора 20-30 Вт. З досвідом установки LED обоудованія, ми виробили власну формулу: 1 Вт "світлодіоднюї" потужності на 1 кв. м. площі. Безумовно, це приблизні розрахунки, але вони виведені з практики установки прожекторів.

Більшість прожекторів мають наступні характеристики:

  • кут розсіювання 120 градусів
  • напруга живлення 190-260 Вольт
  • потужність прожекторів буває 10 Вт, 20 Вт, 30 Вт, 50 Вт, 70 Вт, 100 Вт, 150 Вт.

Статті