Ledmir.com.ua
+38 (097) 00 55 448Київстар

Застосування LED стрічки. Які є підводні камінці?

Ви плануєте ремонт? Ви напевно вже знаєте, як буде виглядати Ваша кімната. Колір стін, меблі, підвісна стеля, а ось з підбором освітлення можуть виникнути складнощі, так як освітлення є особливим помічником і грає важливу роль в інтер'єрі, комфорт, затишок вашого будинку і вашого настрою. Щоб зробити дизайн унікальним, пропонуємо використовувати в якості підсвічування, а іноді і основного освітлення різноманітні LED стрічки, які, як правило, встановлюються в підвісних стелях, по контуру ліжка, в нішах, над кухонною поверхнею, на балконі, в альтанках і навіть в автомобілях . LED стрічка малогабаритна, енергозберігаюча і легка в установці, що робить ваш унікальний дизайн реальним.

У кого-то виникне питання, а що ж таке LED стрічка? У цій статті ми розповімо про види LED стрічок і як її встановити.

Світлодіодна стрічка - це гнучка металева плата, у якій на однаковій відстані, розташовані світлодіоді. На задній частині має липкий шар для кріплення на потрібну поверхню. До LED стрічці необходимо підібраті відповідній блок живлення а також RGB контролер, за допомогою якого можна регулюваті колір и яскравість світла стрічки.

Щоб не помилитися з вибором стрічки, важливо розуміти параметри і призначення:

1. Яскравість стрічки - це сила потоку світла, яку випромінює стрічка. Найпоширеніші види світлодіодів такі як: SMD 3528, SMD 2835, SMD 5050, SMD 5630 всі вони випромінюють різну кількість світла.

2. Кількість світлодіодів - це кількість чіпів або кристалів розміщених на ділянці одного метра стрічки. Бувають 30, 60, 120 і 240 led на метр. Тим самим збільшується кількість споживаної енергії і потужність.

3. Колір світіння - буває монохромний (одноколірний) використовуються кольори червоний, синій, зелений, жовтий і білий колір. Білий має теплий, нейтральний і холодний спектр світіння. Для даної стрічки використовується диммер, він регулює яскравість світла. Також колір світіння буває RGB ​​(різнокольоровий) тобто стрічка перемикається в різні колірні відтінки, регулюється за допомогою RGB контроллера і пульта управління.

У перекладі з англійської RGB це кольору світлодіодів: R - червоний, G - зелений, B - синій. Зустрічається RGBW стрічка, де W - це білий колір.

4. IP ступінь вологозахисту - визначається як стійкість до вологи і пилу, тим самим визначає місце, де і буде встановлена ​​світлодіодна стрічка. Чим більше вологе приміщення, тим вище показник IP. Наприклад, IP20 і IP68 в першому випадку це не захищена стрічка від вологи і пилу, а в другому випадку, захищена стрічка в силіконовому корпусі. Таку стрічку можна занурювати в воду.

LED стрічки продають в бобінах по 5 м і у Вас є можливість різання на потрібні частини, тільки в певних місцях позначених пунктирною лінією. Кратність різання 3 світлодіода, якщо це стрічка на 12 V або 1 м якщо стрічка на 220 V.

Далі необхідно зняти двосторонній скотч і приклеїти стрічку на потрібну Вам поверхню або в профіль. Профіль служить для відводу тепла від стрічки, тим самим збільшує термін служби. Наприклад, в ДСП стрічка перегорить швидше.

Залишилося підключити блок живлення, а якщо це багатобарвна стрічка, то ще RGB контролер.

Блок живлення - перетворювач мережі 220V в потрібне напруження, для роботи стрічки 12V або 24V. Блоки живлення бувають відкриті, напів герметичні і герметичні варіанти. Який блок підібрати до стрічки? Необхідно знати потужність всієї довжини стрічки і додати запас по ваттам +20%.

Не знаєте потужність всієї стрічки? На упаковці вказана потужність на один метр стрічки, цю цифру необхідно помножити на кількість метрів вашої стрічки.

Контролер завжди встановлюється після блоку живлення. Має вхідну напругу 12 або 24V.

Наочний приклад того, що підключення не складне, а навіть захоплююче заняття.

LED стрічка унікальний винахід нашого часу, яке робить наше життя яскравішим і барвистим.

Звертайтеся в наш інтернет-магазин і ми підберемо світлодіодну стрічку саме для Вас!

Статті