Ledmir.com.ua
+38 (097) 00 55 448Київстар

Переваги та недоліки низьковольтного освітлення і область його застосування

Світлодіодне низьковольтне освітлення - LED лампи змінили технологічний світ. Вони прийшли на заміну лампам розжарювання і газорозрядних ламп і практично моментально увірвалися в побут. LED світильники зручні, практичні, безпечні і прості в застосуванні. Але головне - вони значно допомагають економити. А завдяки широкому асортименту легко підібрати низьковольтні світильники для будинку, промислових приміщень, офісів і закладів.

Незважаючи на стандарт 220В в приміщеннях, низьковольтні світильники швидко стали популярними. По-перше, вони використовуються в приміщеннях з підвищеною вологістю і вогкістю, де застосування проводки з 220В небезпечно. По-друге, поява точкових світильників змінило підхід до висвітлення в просторі. Завдяки сучасним технологіям лампи стали споживати набагато менше енергії, а їх технічні можливості випереджають попередників.

ПЕРЕВАГИ LED-ОСВІТЛЕННЯ

Низьковольтне світлодіодне освітлення переваги має наступні:

  • тривалість роботи лампи досягає 70 тисяч годин, що в рази довше звичайних ламп розжарювання;
  • енергоспоживання низьке, при цьому якість освітлення набагато краще традиційних лампочок;
  • низьковольтні світильники представлені в різних варіантах, починаючи від класичних і автентичних ламп, закінчуючи сучасними світлодіодними стрічками і світильниками в стилі hi-tech;
  • завдяки використанню низького струму ймовірність ураження значно зменшується, тому використання LED-світильників безпечніше;
  • в складі відсутні шкідливі компоненти, тому LED-лампи екологічно чистіше;
  • завдяки технічним властивостям, використовувати низьковольтне освітлення можна в різних умовах, як на вулиці, так і вдома або в промислових будівлях;
  • за рахунок низького споживання струму, лампи відмінно харчуються від вітрогенераторів, сонячних батарей та інших альтернативних джерел енергії;
  • низьковольтне освітлення застосовується в приміщеннях з підвищеною вологістю;
  • герметичний корпус LED-світильників забезпечує безпеку і довговічність використання обладнання;
  • конструкція проста, не потребує складному технічному обслуговуванні, а тривалий гарантійний період від виробника дає впевненість в якості.

LED-освітлення практичне і зручне. Тому використання низьковольтних світильників є відмінним рішенням для економії, вигоди і безпеки.

ДЕ ЗАСТОСОВУЄТЬСЯ НИЗЬКОВОЛЬТНИЙ ОСВІТЛЕННЯ

Низьковольтне освітлення має досить широку сферу застосування. Раніше подібні лампи використовували в якості аварійного освітлення, але сьогодні вони застосовуються в побуті, в громадських місцях і на виробництвах. Ось, де застосовуються LED-лампи та світильники:

  • Місця з високим рівнем вологості. Тунелі, гідроелектростанції та інші технічні об'єкти оснащені лід-лампами, так як низьковольтні системи безпечні, захищені від коротких замикань навіть в разі пошкодження кабелів. Також низьковольтні світильники встановлюються в лазнях, саунах, ванних кімнатах.
  • Вибухонебезпечні об'єкти, на зразок АЕС, шахт, нафтових і газових підприємств, також оснащуються низьковольтними лампами. Навіть при виникненні вибуху спеціальний корпус світильника зберігається, а лампа перемикається на аварійне живлення.
  • Побутове освітлення. Найпоширеніший варіант використання LED світильників - житловий будинок або квартира. Такі лампи забезпечують білий світ, не дратівливий очі, а завдяки дизайнерським рішенням легко вписуються в різний інтер'єр.
  • Вуличне освітлення. LED-лампи легко переносять зміни клімату, підходять для вулиць, громадських місць. Вони забезпечують м'яким світлом, споживають мало енергії, при цьому ефективно працюють.
  • Аварійне освітлення. Застосовується як в житлових, так і промислових комплексах. LED світильники підключаються до автономних акумуляторів і в разі необхідності, забезпечують достатню кількість світла при аваріях.
  • Транспорт. LED-лампи встановлюються на автомобілі, поїзди, літаки та інші види транспорту. Вони економічні, довговічні, легко працюють від акумулятора.

Застосування низьковольтного освітлення велике. Світильники виконані в різному дизайні, тому легко вписуються в інтер'єр. LED лампи довговічні і безпечні, не виділяють шкідливих речовин і дають яскравий приємний світло при мінімальному споживанні енергії. У нашому інтернет магазині «Ledmir» ви можете купити LED світильники, лампи та прожектори. Зателефонуйте нам і ми проконсультуємо, допоможемо підібрати модель і оформити замовлення.

Статті