Ledmir.com.ua
+38 (097) 00 55 448Київстар

Світлодіодні світильники для натяжних стель

Схема монтажа светильников в натяжной потолок

При виборі світильників для натяжної стелі потрібно враховувати важливу особливість - монтаж до натяжної стелі, на відміну від основної стелі, більш трудомісткий і має свої особливості. У натяжні стелі всі світильники встановлюються за допомогою кріплень чи спеціально призначеної для цього арматури на основній стелі, а в поверхні натяжної стелі вирізують отвори під них.

Точкові світильники монтуються в спеціально підготовлені стійки, що складаються з кільця і ​​двох ніжок. Даний вид установки освітлювальних приладів є навіть більш надійним, ніж установка світильників тільки в стелю з гіпсокартону або рейкова стеля, без додаткового посилення.

Також треба враховувати той факт, що натяжна стеля сприйнятлива до впливу високих температур. І якщо не врахувати тепло, яке виділяє лампа при освітленні, то він може втратити форму або потемніти в місцях найбільшого впливу лампи. Інтервал температур для нормального стану натяжної стелі від 0 до 60 С. Тому для установки в натяжну стелю рекомендуються світлодіодні лампи, так як вони майже не нагріваються, а використання ламп розжарювання і галогенних ламп обмежено їх потужністю.

Для ламп розжарювання максимальна потужність складає 60 Вт, а для галогенних ламп 35 Вт. Якщо ж Ви все-таки вирішите використовувати світильники з лампами розжарювання або галогенними лампами, то отвір під них повинні бути обов'язково окантовані термостійкої прокладкою, щоб уникнути небажаних наслідків. Другий важливий момент, який варто враховувати крім нагріву самої лампи це те, що використовуючи точкові світильники з галогенними лампами або лампами розжарювання, існує ризик нагріву корпусу світильника до критичної температури, а відповідно оплавлення Вашої натяжної стелі.

Всі роботи по установці кріплень під світильники і прокладання проводки здійснюються безпосередньо перед установкою натяжної стелі і зазвичай виконуються тими ж фахівцями, які виконують установку натяжної стелі. Тому необхідно завчасно придбати всі люстри і точкові світильники, для того щоб спростити монтаж.

Ще один важливий момент при виборі світильників - це розмір кріплення світильника, для чого потрібно враховувати внутрішній діаметр світильника. Існують стандартні розміри платформ для точкових світильників, що мають внутрішній діаметр: 60, 65, 70, 75, 80, 85 мм.

Вибравши світлодіодні світильники і лампи в нашому інтернет магазині Ledmir.com.ua, Ви почнете раціонально споживати електроенергію з першого дня їх застосування.

Статті